Cărți interactive apreciate de copii

Publicat de: Gabriel Publicat: 24.09.2020 Vizualizari: 593 Comentarii: 0

Urmează momente în viața unui bărbat în care va începe să petreacă la fel de mult timp căutând cărți potrivite pentru copii lui, cât va petrece pentru a alege o cravată deosebită pentru sine.

Deși prioritățile se schimbă, odată cu venirea copiilor în familie, stilul vestimentar nu poate fi neglijat. Deja știm de unde putem procura cravate și papioane handmade unicate. Întrebarea este de unde ne informăm care sunt cele mai potrivite și apreciate cărți interactive pentru copii. Și, mai ales, de ce sunt acestea importante, încă de la cele mai fragede vârste.

De ce sunt importante cărțile interactive pentru copii?

Copiii învață, mai ales în primii ani, cu toate simțurile: auzul, văzul, mirosul, gustul și atingerea. Te-ai gândit că pot cărțile interactive stimula aproape toate aceste simțuri simultan?

Cărțile senzoriale pot fi utilizate încă de la câteva luni, având o valoare educativă greu de egalat. Prin intermediul acestora, copilul va descoperi tactil noi texturi, forme, sunete, care pot fi greu de descoperit altfel. Sau la care, pur și simplu, nu avem acces în mod obișnuit. Acestea pot antrena abilitățile psiho-motorii și afective ale copilului, pentru o dezvoltare armonioasă, ghidându-i pe părinți.

Cărțile cu activități sunt alt tip de cărți interactive apreciate de copii, fiindcă le ocupă timpul antrenant. Sunt educative, sunt amuzante și, deseori, îi prind cu orele. Fie că e vorba de cărți cu jocuri logice, labirinturi sau mistere de rezolvat, aceste cărți îi atrag pe cei mici începând de la vârsta de 3 ani. Se găsesc cărți interactive gândite ca dificultate și pasiuni specifice fiecărei vârste.

O carte interactivă nu e doar o carte, devine un obiect fascinant. Acesta este un alt motiv foarte important pentru care sunt atât de apreciate cărțile interactive pentru copii. Această categorie de cărți, alături de lecturile zilnice de povești, sporesc în copii pasiunea pentru carte. Astfel, oferindu-i cărți atractive, vei observa cum va deveni cartea partenerul de joacă și de viață al celui mic, încă din primii ani.

Recomandări de cărți interactive apreciate de copii

Venim în ajutorul tău cu câteva sugestii, recomandate și de către comunitatea Ce le citim copiilor, cea mai mare comunitate de discuții despre cărțile pentru copii.

Cărți senzoriale, cu sunete de ascultat, texturi și suprafețe care pot fi atinse și trecute prin apă, la ora băiței, sunt potrivite de la primele luni de viață ale copilului, până la 4-5 ani.

Cărți pop-up, care îl vor lăsa pe cel mic să intre în poveste prin construcțiile 3D, sunt numai bune pentru antrenarea răbdării la lectură pentru copii între 2 și 4 ani.

Cărțile de dezvoltare emoțională, cu activități și povești, îl vor învăța blând pe cel mic să-și gestioneze reacțiile afective în diverse etape și situații noi ale vieții. Acestea sunt recomandate încă de la 2 ani, însă ele pot fi adaptate fiecărui copil în parte, în funcție de situație.

Cărți de lemn, cu decupaje și ilustrații simple, indestructibile, nontoxice și sustenabile – perfecte pentru ronțăitul copiilor până în 18 luni. Ele pot fi puse la îndemâna copiilor mai mici de 12 luni numai sub supraveghere atentă.

Dacă alegerea papioanelor sau a cravatelor potrivite ți s-a părut ușoară, alegerea cărților potrivite pentru copii va fi floare la ureche, după ce ai citit acest articol. Acum că ai aflat care sunt cele mai apreciate cărți interactive de copii, dar și cât de importante sunt ele pentru dezvoltarea celor mici, nu mai rămâne decât să pui în practică și să descoperi ce este potrivit pentru copiii tăi!

Comentarii

Scrie Comentariu

Back to Top