Ce diferențiază o cravată de calitate

Ce diferențiază o cravată de calitate

Publicat de: Claudiu Publicat: 01.06.2017 Vizualizari: 651 Comentarii: 0

Cravatele sunt un accesoriu din ce în ce mai îndrăgit de către bărbați. Iar acest lucru se întâmplă deoarece o cravată este un simbol al eleganței masculine. Totuși, pentru a arăta bine și pentru a te poziționa ca un bărbat stilat, ai nevoie de o cravată de calitate.

Cum faci diferența între o cravată calitativă și una de calitate îndoielnică? Ne-am gândit să-ți arătăm astăzi câteva caracteristici prin intermediul cărora poți identifica o cravată de calitate.

 

Materialul este primul indice al calității unei cravate

Este lesne înțeles, ca și în cazul costumelor și cămășilor, că o cravată de calitate va fi întotdeauna realizată din materiale de calitate. În acest caz putem discuta de diverse materiale. Cravatele pot fi confecționate din bumbac, lână, mătase sau diverse materiale sintetice, precum elastanul.

Este clar faptul că o cravată din mătase naturală va fi mereu mai calitativă decât cea din elastan. Ea va avea o rezistență sporită și va arăta mult mai bine, iar la atingere va lăsa o urmă delicată pe pielea ta. Cravatele din lână, spre exemplu, se pot așeza mult mai bine pe corp, iar în urma nodului, acestea nu se șifonează. Ba mai mult, pot fi călcate fără nicio problemă. Așadar, cravatele din lână sunt calitative. Iar cele din bumbac sunt și ele de calitate, datorită rezistenței sporite și datorită durabilității culorilor. Dacă veți spăla o cravată din bumbac veți observa că aceasta nu-și pierde culorile și nici nu se degradează.

 

Cusăturile demască întotdeauna lipsa calității

O cusătură fără stil, o cusătură în care se văd nodurile aței și o cusătură în care lipsește linearitatea denotă întotdeauna lipsa calității. O cravată de calitate va avea cusături invizibile sau care îți vor da impresia de model aparte. Modul în care este cusută căptușeala este un alt indice care îți vorbește despre calitatea unei cravate. Cusătura va trebui mereu făcută spre interior. La fel trebuie să fie tivită cravata, tot spre interior.

Dacă tu observi liniile cusăturii pe fața cravatei, este clar că acea cravată este un kitch, iar acel accesoriu nu are ce căuta în garderoba ta.

 

Rigiditatea materialului – semn bun sau lipsă a calității?

Dacă în momentul în care legi cravata nodul nu arată bine, este asimetric, iar materialul este destul de rigid încât să nu-ți permită așezarea nodului, calitatea acelei cravate este îndoielnică. De aceea este de preferat să folosești cravate din lână sau bumbac, care se așează foarte ușor.

Cravata îți permite să adâncești faldul de sub nod, sau în locul acestuia obții mereu un vârf ascuțit spre exterior, care arată inestetic? Dacă răspunsul este cel de-al doilea, este clar că nu ai ales cravata care trebuia. O cravată de calitate va putea fi modelată exact cum dorești tu, iar materialul nu va forma cute în zona nodului.

 

Acestea sunt doar câteva dintre semnele unei cravate de calitate, însă sunt de obicei cele mai vizibile. Tu cum îți dai seama dacă o cravată este de calitate sau nu? 

Etichete: cravată de calitate

Comentarii

Scrie Comentariu

Back to Top