Cravate cu stil - Cum se poartă cravatele?

Cravate cu stil - Cum se poartă cravatele?

Publicat de: Claudiu Publicat: 27.06.2017 Vizualizari: 3184 Comentarii: 0

Cravata este unul dintre cele mai purtate accesorii în întreaga lume, iar modul în care diverse culturi se raportează la acest accesoriu este total diferit. Astăzi vedem câteva exemple despre cum se poată o cravată în jurul lumii, în diverse culturi.


De la vechea eșarfă franțuzească – la fularul înfășurat în jurul gâtului – o istorie a cravatei.

Cravata nu a arătat întotdeauna cum arată acum. A început ca o simplă eșarfă înfășurată în jurul gâtului. Și nu a avut mereu o istorie atât de plăcută și de elegantă. De fapt, există dovezi că ea ar fi fost preluată de către francezi de la mercenarii croați sosiți în Franța în timpul războiului.

Ea a fost purtată de francezi în acest mod, iar astăzi este întâlnită atât în Franța cât și în Italia, în special la o clasă aparte a artiștilor și intelectualilor rasați.Cravata British – o altă variantă a vechii eșarfe de husar

Nobilimea britanică a fost cea care a reinventat acea eșarfă. Astfel de cravate de tip eșarfă se întâlnesc până și azi în familiile cu o lungă istorie aristocrată în Anglia. Acestea erau purtate în vechime de către nobili și de către reprezentanți ai clasei regale sau ai claselor sociale de rang înalt.

Astăzi poate fi întâlnită în Anglia și în cazul oamenilor de rând ce pun preț pe eleganță și pe surprinderea celor din jurul lor cu o aură aparte.

 Însă cravata a existat și cu mult înaintea husarilor croați. Se știe faptul că în Egiptul Antic bărbații purtau bucăți triunghiulare de postav la gât, pe post de accesoriu la ținuta clasică. Aceasta poate reprezenta una dintre cele mai vechi forme ale unei cravate. Deși nu s-a oficializat vreodată ca accesoriu, iată că acest element de eleganță masculină s-a aflat în garderoba bărbaților încă din totdeauna.  Cravata Cowboy – eleganță în stil american

Purtată chiar și în zilele noastre, cravata americană, apărută prima dată în rândul cowboyilor, este un adevărat semn de eleganță și o adevărată piesă de forță într-o ținută clasică. Aceasta este de obicei formată dintr-un șnur finuț sau din două fâșii din piele, prinse de o capsă sau un simbol aparte sub formă de broșă. Suntem siguri că ați întâlnit cel puțin odată o astfel de cravată.

 


Cravata modernă – pentru calitate și eleganță într-o singură piesă

Aceasta este cravata pe care o găsim astăzi la fiecare bărbat. Este cravata clasică, în forma unei fâșii de material textil sau de piele înfășurată în jurul gulerului cămășilor. Ea reprezintă însă unul din accesoriile nelipsite din garderoba oricărui bărbat care se respectă.

Dacă dorești o astfel de cravată, realizată manual, de o eleganță aparte și o calitate specifică unui asmenea accesoriu, consultă gama de produse Nobelli

Comentarii

Scrie Comentariu

Back to Top