Cravată sau papion - ce purtăm în funcție de eveniment?

Cravată sau papion - ce purtăm în funcție de eveniment?

Publicat de: Claudiu Publicat: 28.08.2017 Vizualizari: 4642 Comentarii: 0

 Astăzi ne-am gândit să abordăm în acest articol una din clasicile discuții cu privire la stilul masculin. Dorim să punem în discuție  o temă ce stă mărturie a eleganței în cazul oricărui bărbat. Aceasta face referire la înțelepciunea prin care asortăm ținutele bărbătești cu cele 2 mari accesorii masculine: papionul și cravata în funcție de eveniment.

 

Când purtăm cravată și evităm papionul?

Este foarte bine cunoscut încă din vechime, de pe vremea când moda nu putea fi citită din revistele glossy, faptul că o cravată este o dovadă a maturității masculine și o dovadă de eleganță supremă în cazul unui bărbat. Până să ajungă să fie purtată zilnic și asortată de cele mai multe ori prost cu ținuta, până să decadă și să intre în zona banalului, cravata nu era purtată decât în anumite situații.

Cele mai întâlnite situații în care putem purta acest accesoriu țin de mediul business. Fie că avem un interviu de angajare, o cină de afaceri sau o ședință în cadrul companiei, cravata trebuie să ne fie cel mai bun prieten.

Evenimentele formale sunt cele mai bune prietene ale cravatei. Acesta este un articol puternic, iar bărbatul care îl poartă ar trebui să știe câteva reguli de bun gust și de stil înainte de a se gândi la culoare, lungime, mod de a face nodul și alte asemenea probleme.

 

Când purtăm papion?

Papionul a fost mereu o variantă mai fresh a cravatei. Un accesoriu mult mai tineresc, papionul poate fi asortat în general costumelor de gală, de bal. Astfel, va putea fi găsit mult mai ușor la petreceri, nunți și alte asemenea evenimente.

Totuși, conform specialiștilor, este o greșeală extrem de mare să purtăm aceste accesorii la petreceri de club. Este o lipsă totală de respect față de latura elegantă a papionului.

Să nu uităm, papionul este foarte bine asortat cu fracul. Așadar, la nuntă el este un must have în garderoba oricărui bărbat. Pentru cele mai multe reguli de stil și pentru a vedea cum se poartă papionul cu adevărat, putem arunca un ochi pe continent, la prietenii noștri englezi. Ei sunt cei mai înverșunați prieteni ai acestui accesoriu masculin.

 

Așadar, indiferent de eveniment și de stilul acestuia, știm că papionul și cravata ne pot fi prieteni de nădejde, ajutându-ne să asortăm corect un costum cu accesoriile sale și ajutându-ne să ieșim în evidență.

Trebuie doar să știm ce și când anume să purtăm. Iar pentru a ieși în evidență printr-un aspect pozitiv, mai trebuie să știm și cum anume să le purtăm. Mai multe detalii despre asta găsiți aici și aici.  

Etichete: cravată papion

Comentarii

Scrie Comentariu

Back to Top