Surprinzător! Știați că există peste 100 de mii de moduri de a vă lega cravata?

Publicat de: Claudiu Publicat: 25.11.2017 Vizualizari: 431 Comentarii: 0

Știm că la primavedere poate suna surprinzător, dar cercetătorii suedezi au descoperit în urmaunui studiu amănunțit există peste 100 de mii de moduri de a ne lega  cravata. Majoritatea datelor din studiuprovin din analiza și observația directă a modului in care actorii, vedetelesau casele de modă dictează astfel de stiluri pentru efectuarea unui nod lacravată.

 

Însă există șicâteva tipuri de noduri pe care le putem remarca chiar și în calitate deoamenii normali. Spre exemplu, în filmul Matrix, personajul negativ, TheMerovingian, avea peste șapte moduri de a-și lega  cravata.

 

Cercetătorii audescoperit că unul dintre aceste moduri este cu totul deosebit și nu apare în niciunstudiu ca fiind certificat s-au catalogat ca modalitate de a realiza nodul decravată. Astfel,  au reușit să îl treacăși pe acesta în agenda timpului alături de 177.146 noduri de cravată.

 

Da, ați citit bine, există 177.146 tipuri denoduri de cravată + unul nou  identificatla The Merovingian.

Pot bărbații știucă și dacă ar testa în fiecare zi în care poartă o cravată câte un singur nod, totnu ar avea destul timp în întreaga viață pentru a testa toate aceste timpuri.  De asemenea, niciun bărbat n-ar putea stăpâniatâtea mișcări necesare pentru a lega cravata în toate aceste modalități.

Însă toți știm căsimplitatea seamă eleganță. Întotdeauna simplul este mai elegant,  mai rafinat și este o dovadă de masculinitateși de tărie de caracter.

 

 Așadar, cercetătorii au stabilit și cinci modalități de top pentru a lega un nodde cravată.  Vrei să știi care sunt celecinci tipuri simple de a-ți lega cravata? Citește în continuare articolul pentru a afla!

 

5 noduri de cravată răspândite  în întreaga lume

1.       Nodul simplu -  este o variantă clasică, simplă și elegantă de a lega o cravată.  Sunt necesare doar cinci mișcări pentru a realiza un mod simplu de cravată.  Acest nod este răspândit în toată lumea deoarece este extrem de simplu de realizat și desfăcut.  Deși nu este cea mai elegantă metodă,  este apreciat pentru rapiditatea cu care   putem realiza acest nod. 

2.      Nodul Windsor -  varianta englezească -  este un mod extrem de elegant de a-ți legacravata.  Este specific bărbațilorstilați,  care au garderoba lor cravateelegante de mătase.  Este extrem derăspândit datorită faptului că,  învechime,  era nodul preferat al nobilimiidin Marea Britanie.  De-aici a căpătatcaracterul de eleganță și lux,   dânddovadă de  opulență să și  semn nobil. Pentru a putea fi realizat aveți nevoie de șase mișcări.  Însă poate fi realizat doar cu ajutorul uneicravate de calitate,  deoarece estefoarte voluminos,  iar dacă cravata estegroasă  nodul va fi un total eșec  și va arăta deplorabil.

3.     NodulKent -  este un nod perfect  pentru cravatele mici.  Este specificcravatelor subțiri și mai lungi,  careajung până în curea.  Este un nodpreferat de bărbații înalți.  este un modcasual de a ne lega cravata, nefiind foarte elegant.   însă este extrem de simplu de realizat,  fiind necesare doar patru mișcări.  Specialiștii au demonstrat că o cravatădevine extrem de scurtă  dacă pentrunodul său sunt necesare mai mult de 11 mișcări. Iată că acesta se realizează doar din patru,  lăsând destul material pentru a acoperi  cămașa până la curea.

4.      Nodul Half-Windsor -  este fratele mai mic al primei varianteenglezești,  fiind mai greu defăcut,  dar necesitând mult mai puținspațiu.  Are doar jumătate din volumulvariantei clasice Windsor și este mai potrivit pentru cravatele subțiri.  Pentru realizarea sa sunt necesare cincimișcări.

5.      Nodul dublu - este extrem de vestit în lume datorită unei mari personalități careprefera acest tip de legare a  cravatei:  Prințul Albert.  Este un nod specific  bărbaților mici de statură,  eleganți, care preferă cravatele mai mari. Pentru a-l putea realiza este nevoie de o cravată lungă, deoarece  acesta presupune înfășurarea de două ori acravatei în jurul cozii.  Este perfectpentru cravatele lungi.  Pentru realizareasa este nevoie doar de o mișcare în plus față de nodul clasic.

 

 Bonus –nodul tip papion!

 Dacă v-ați plictisit în fiecare zi sărealizați noduri  sau nu aveți timpnecesar să vă uitați pe revistele de modă pentru a identifica noi modalități dea vă lega cravata,  nodul papion esteceea ce căutați.

 

 Astăzi o variantă mult mai simplă de a  accesoriza o ținută.  Este nevoie doar să împăturiți cele 2 fâșiiale cravatei  și să ascundeți  fâșia mai subțire în spate celei groase.  Forma acestui nod a rămas neschimbată încădin anul 1870,  fiind una dintre cele maicunoscute modalități de legare a unei cravate.

 

 Există patru moduri de a lega un papion.  Despre acestea vom discuta in articolulurmător.  Așadar, rămâneți aproape  pentru a vedea ce au mai pregătit cercetătorii. 

Comentarii

Scrie Comentariu

Back to Top