Modalități de a lega un papion - ce au descoperit cercetătorii?

Publicat de: Claudiu Publicat: 30.11.2017 Vizualizari: 675 Comentarii: 0

 Așa cum discutam și în articolul precedent,  cercetătorii suedezi au realizat un studiu de bun gust, demonstrăm că există peste 170000 de moduri pentru a ne lega cravata. Pentru a vedea mai multe detalii despre studiu, click aici. Ei bine,  în toate aceste moduri exista și nodurile de tip papion.

 

 Există patru feluri de papion despre care vom discuta în cele ce urmează.

  • ·         Papionul fluture
  • ·         Papionul clasic
  • ·         Papionul îngust
  • ·         Papionul cu margine ascuțită

 

Papionul fluture este modul cel mai preferat de către bărbați,  pentru a-și accesoriza ținuta într-un stil sobru,  caracteristic masculinității.  Este un tip elegant de papion,  iar mișcările necesare pentru a realiza nodul  sunt extrem de simple.  Acest papion, alături de cel clasic, poate fi găsit în aproximativ orice colecție a unui magazin de accesorii. Pentru papioane de calitate puteți verifica și colecția Nobelli.

Sunt necesare nu mai mult de 7 – 8 mișcări pentru un astfel de papion, iar rezultatul este unul frumos, elegant și plin de grație.

Pentru papionul clasic mișcările sunt cam aceleași, iar rezultatul nu diferă nici acesta foarte mult. La fel, rezultatul este unul extrem de elegant. Papionul fluture se potrivește la evenimentele de gală, la cine festive, la nunți sau la astfel de ceremonii.

În același timp, papionul îngust este și el o variantă plăcută pentru evenimentele de lux. El reprezintă alegerea intelectualilor din vechime. Acesta era purtat în special de autori, de filosofi la reunirile și la cercurile literare.

 

În opiniile multor critici de modă, papionul îngust este varianta clasică mai axată pe prestigiu. Este o variantă nonconformistă însă în același timp tradiționalistă.

Aceste tipuri de papion, cele înguste și cele cu vârf ascuțit sunt urmași clasicelor eșarfe purtate de către militarii francezi sau de către oamenii din familiile respectate din America de Sud.

Pentru realizarea unui nod la un astfel de papion sunt necesare însă mai multe mișcări, ia tocmai acest lucru a făcut din nodul cu margini ascuțite un mod exclusivist de a accesoriza un smoking.

 

Voi în ce fel vă purtați papioanele și câte tipuri de noduri puteți efectua cu acestea?

Cercetătorii au demonstrat că există și în cazul papioanelor, ca și în cazul cravatelor peste câteva mii de moduri de a lega papionul.

 

Comentarii

Scrie Comentariu

Back to Top